HÍREK

Plasztika Trendje: Saját zsír átültetése és az Arcfiatalítás

A saját zsírral történő arcfeltöltés és testformázás került a szépészeti beavatkozások fókuszába

2017. december 28. 14:25
Cikkünk szerzője Dr. Szabó Judit Anna / Dr. AntiAging - Holistic Health & Beauty Center,

Ahogyan bármilyen területén az életnek, a plasztikai sebészetben is megfigyelhetünk folyamatosan változó, mozgó trendeket és divat-áramlatokat. Vajon a szépülni vágyók legújabb igényei milyen irányba terelik a plasztikai beavatkozásokat és a szakembereket? Tudatosabbak vagy bátrabbak lettünk?


Plasztika Trendje: Saját zsír átültetése és az Arcfiatalítás 1.kép

Amerika plasztika trendvonalát a saját zsír átültetés határozta meg 2016-ban



Az amerikai ASPS (American Society of Plastical Surgeons) által készített 2016-os felmérés szerint egyértelműen tudatosabbak, sőt praktikusabbak. Az esztétikai beavatkozások új fókuszába a saját zsírral történő feltöltés és formázás, illetve az arcfelvarrás került. Ezzel a saját zsír kiemelkedő szereplője lett a test- és arcszobrászatnak és a non- és minimál-invazív (tű és műtét nélküli) szépészeti beavatkozásoknak.

Mire használhatom a „párnácskáimat”?



A saját zsírral történő feltöltés alkalmával először zsírleszívás által eltávolítják a felesleges vagy nem kívánt zsírt a páciensről, majd ezt fecskendezik be a megemelni, tölteni, vagy fiatalítani kívánt területekre, amilyen például az arc, a fenék vagy a mellek. Az arcfiatalító, testformáló beavatkozás több szempontból is előnyös, hiszen nem kell allergiás reakciótól tartanunk, teljes mértékben természetes anyag kerül testünkbe, sőt, a feltöltések, formázások hatása tovább is tart, mint az egyéb töltőanyagok esetében.

A kevésbé merészeknek is van megoldás



A trend azt mutatja, hogy a műtéti beavatkozást minimálisan, vagy egyáltalán nem igénylő, újfajta esztétikai kezelések népszerűsége nagyban emelkedett a páciensek körében. Ilyenek például a saját zsír befecskendezéssel történő mellnagyobbítás és fenéknagyobbítás, az injekció alapú célzott zsírpárna eltávolító kezelések és a műtét nélküli zsírcsökkentő (zsír-fagyasztó), illetve bőrfeszesítő kezelések. Az ilyen, műtéti beavatkozást nem igénylő módszerek egyre szélesebb fogyasztói rétegek számára jelentenek vonzó és kockázatmentes szépészeti megoldást. Azonban ezen kezelések esetében is körültekintően, szakember véleményének kikérésével kell döntenünk.

Minimál invazív saját zsír injekciós plasztikai beavatkozások növekedése: 13%
Fenéknagyobbító saját zsír átültetés (fat grafting) emelkedése: 26%
Mellnagyobbító műtétek saját zsír átültetéssel (fat grafting), növekedés: 72%

Mindezek mellett a minimál- invazív (szike mentes) és non-invazív (szike- és tűmentes) zsírcsökkentő, bőrfeszesítő kezelések egyre népszerűbbek a páciensek körében:

Injekciós zsírbontó orvos-esztétikai kezelés a nehezen hozzáférhető, illetve a kisebb testfelületeken (pl. toka, térd, felkar) - növekedés 18%
• Non-invazív zsírbontás speciális “zsírfagyasztásos” technikával” – emelkedés 5%
• Non-invazív, gépi bőrfeszesítő kezelések - növekedés 5%
*Az adatok az USA-ra vonatkoznak (ASPS 2016)!

Az arcfiatalító megoldások térnyerése



Bár 2015-ben kiesett a top 5 legnépszerűbb beavatkozás közül, az új áramlatok a társadalomban kedveznek az arcfiatalító és az un. "facelifting" orvos-esztétikai kezeléseknek. A közösségi média platformok, fénykép és bejegyzés-megosztó alkalmazások, és velük nem utolsósorban a szelfi-kultúra elterjedése úgy tűnik nagyban hozzájárult az arcfiatalító kezelések újbóli térnyeréséhez. Természetes, hogy mindenki -szó szerint- ’legszebb arcát’ szeretné mutatni a világnak, így nem meglepő, hogy az instant jelentős változást hozó és hosszantartó hatást nyújtó arcfelvarrás már vissza is tért helyére a top 5 legkeresettebb plasztikai sebészeti megoldások közé.

2016 legnépszerűbb plasztikai sebészeti beavatkozásai az USA-ban:

1. Mellnagyobbítás
2. Zsírleszívás
3. Orrplasztika
4. Szemhéjplasztika
5. Arcfelvarrás

Sőt, az sem lehet véletlen, hogy 2016 legnépszerűbb orvos-esztétikai eljárások ötöse közül három is az arc területére fókuszál. Lásd az alábbi TOP listát!

TOP 5 minimál-invazív procedúra az USA-ban:
(összesen 15.5 millió orvos-esztétikai beavatkozást végezte 2016-ban)

1. Botulinum Toxin Type A (7 millió injekciós botox kezelés, 4 %-kal több, mint 2015-
ben)
2. Ráncfeltöltés, volumenpótlásun. „soft dermal filler”-rel (pl. hyaluronsav) (2.6 millió beavatkozás, 2 % növekedés)
3. Kémiai peeling / orvosi hámlasztás (1.36 millió alk., 4 %-kal több 2015-höz viszonyítva)
4. Szőrtelenítés (1.1 millió kezelés, 1 %-os csökkenés 2015-es eredményekhez képest)
5. Mikrodermabrázió (775,000 kezelés, 3 %-os csökkenés)

Változatosság a kezelésekben



2016-ban, az első alkalommal, már az intim plasztika népszerűségére vonatkozó adatokat is vizsgált az ASPS (American Society of Plastic Surgeons). Ahogy az esztétikai beavatkozások egyre népszerűbbé és elfogadottabbá, sőt, már-már általánossá válnak a társadalomban, a kezelések fajtái is sokasodnak és ezzel együtt diverzifikálódnak a szépíteni, fiatalítani kívánt területek. Ma, szerencsére már egyáltalán nem jelent tabut az intim terület fiatalítása sem. A jelenséget egyértelműen mutatja a szeméremtest- és a hüvelyfiatalítás orvos-esztétikai (pl. intim lézeres kezelések, hyaluronsavas, PRP) megoldásainál és az intim plasztikai sebészeti műtéteknél történt 39%-os növekedés.

Forrás: www.prime-journal.com/new-plastic-surgery-statistics-reveal-focus-on-face-and-fat/



© 2010 szepsegbroker.hu | Plasztika Trendje: Saját zsír átültetése és az Arcfiatalítás
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.





Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.


Kapcsolódó hírek, cikkek





Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink