HÍREK

A PIP cég más néven is forgalomba hozott implantátumokat!

Rofil-M egyenlő PIP implantátum

2012. január 19. 15:40
Szépség Bróker
A legújabb hír a PIP botrány kapcsán, mint azt a Daily Mail angol lapból megtudhatjuk, hogy hogy a francia cég Rofil-M néven is forgalmazta az alacsony minőségű szilikongélt tartalmazó implantátumaikat. Ezeket az implantátumokat a PIP termékeihez hasonlóan már betiltották, sőt a Rofil is csődbe ment közben, és egyik cég vezetői sem elérhetőek.


A PIP cég más néven is forgalomba hozott implantátumokat! 1.kép
Az Egyesült Királyságban körülbelül 45.000 nőt érint a PIP implantátumcég botránya, míg a Rofil-M kb. 5.000 hölgyet. Míg a hírforrások arról is említést tesznek, hogy többek között holland, lengyel, cseh, belga és magyar plasztikai sebészekhez is került a PIP másolatokból.
Nálunk szerencsére nem nagy számban, kb. 80-100 pácienst érintheti a rossz hír.

A magyar PIP helyzetről több magyar cikk is beszámolt:
1. Magyar nők is perelnek a mérgező implantátumuk miatt
2. Több néven árulták a szivárgó mellimplantátumokat

A kérdés felmerülhet bennünk, vajon hány PIP társcég létezik még, amelyek X néven forgalomba hozthattak az engedélyektől eltérő minőségű, jóval olcsóbb implantátumokat?
Talán mégis érdemes lenne utána olvasni az ajánlott mellimplantátumnak (pl. a gyártó weboldalán) és feltenni a kérdést a plasztikai sebészünknek, hogy hány éve van forgalomba az adott protézis, és tud-e adni mellé írásos garancialevelet és számlát?! Ugyanis ezekkel az írásos anyagokkal, vagy több éves biztonságosságukra irányuló vizsgálati eredményeket feltüntető weboldalal nem rendelkeznek a gyanús implantátumok.
Az egyén döntési felelőssége sokkal nagyobb az esztétikai jellegű beavatkozásnál, mint a műtétet végző orvosnak!

A PIP implantátumok körül keletkezett vihar és számos cikk után sem tudja minden érintett, hogy mit is tehet az adott helyzetben.
Erről kérdeztük meg az Orvostechnikai Szövetség Etikai Bizottságának elnökét, Ollári Andreát. „Azt javasoljuk, ha valaki nem emlékszik rá, hogy milyen implantátumot ültettek be, nézze meg zárójelentését, vagy kérje el a beültetést végző plasztikai sebésztől a műtéti dokumentációját”.
Szerinte alapesetben is fontos döntés a plasztikai sebész választása, de legalább annyira fontos, hogy milyen márkájú implantátum mellett döntünk, és még a műtét előtt szükséges kérni a részletes termékinformációt, a garanciát és számlát az implantátumról. A piacon vannak kiváló minőségű szilikonimplantátumok, amelyek rendkívül biztonságosak, garanciájuk egy életre szól és hosszú évek óta nem volt rájuk panasz.”
Magyarországon ma plasztikai regisztráció nincsen, ezért csak becsült számokkal rendelkezünk, kb. 60 ezer nő él szilikonmellekkel. Törvényi előírás ugyan, hogy az implantátumok kivételét, cseréjét jelezni kell, de ezekről sincsenek regisztrált adatok. Viszont számos hölgy panaszkodott arról, hogy klinikája, plasztikai sebésze egyáltalán nem értesítette arról, hogy neki PIP implantátum került volna beültetésre, és hogy feltétlenül jelenjen meg egy ellenőrző vizsgálatra, holott erre nemzetközi felszólítást kapott minden érintett ország és klinika.
Csak remélni tudjuk, hogy a magyar engedélyeztető és felülvizsgáló szervek a jövőben körültekintőbben végzik munkájukat.

Mégis hogyan kerülhető el a ROSSZ minőségű
vagy épp egy "PIP másolat" implantátum beültetése?





Forrás: www.dailymail.co.ku; www. nlcafe.hu; www.velvet.hu



© 2010 szepsegbroker.hu | A PIP cég más néven is forgalomba hozott implantátumokat!
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.





Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.


Kapcsolódó hírek, cikkek





Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink